VİDEOLAR


HAYVANCILIK PANELİ

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

YOLBOYU PROGRAMI

KİVİDE KIŞLIK BUDAMA

BAV SUNU FORMATI



ÇKS BİLGİ

resmigazete

ebordro

tarimtv

cks

turkvet

İLİMİZDEN

kbs1

HAVA DURUMU
TRABZON
Anket
Web Sitemiz Hakındaki Görüşleriniz
 
ZİYARETCİ
Şu anda 12 konuk çevrimiçi

alt   alt Erdoğdu Anadolu lisesinin talebi doğrultusunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Erdoğdu Anadolu Lisesi öğrencilerine “Besinler – Beslenme ve Güvenilir Gıda “ konularında bir eğitim çalışması düzenlendi.

Erdoğdu Anadolu Lisesinin katıldığı  “Exploring the roots of good food in Europe –FOODSTEPS”  projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim toplantısına 60 öğrenci katıldı.
Uygulamaya konulan bu projenin içerdiği konular;
Ø  İyi ve kaliteli yiyeceklerin yapım aşamalarının tanıtılması,
Ø  Sağlıklı ve organik ürünlerin araştırılıp tanıtılması, İnsanların bu konuda bilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılmasıdır.
Almanya koordinatörlüğünde Finlandiya, İtalya ve Türkiye katılımcı ülkeleriyle Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklığı projeleri kapsamında uluslararası olarak yürütülen bu projenin bir diğer amacı ise bu ülkeler ziyaret edildiğinde her bir ülke kendi yöresel lezzetlerini ve kültürlerini tanıtıcı etkinlikler yapmakta sorumludurlar.
Okul Müdürü Ali TURAN; bu proje ile insanlara doğanın onlara sunduklarından en üst seviyede yaralanmalarının kendi sağlıkları için öneminin ve buna ilişkili olarak organik beslenmenin, organik tarımın insan sağlığına, geleceğine ve yaşam standartlarına katacağı değerin farkındalık oluşturması hedeflenmektedir dedi.
            

Devamını oku...

 

altaltİl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri TOPBAŞ Sayın Bakanımız M. Mehdi Eker’in Vira Bismillah diyerek İlimizde açtığı 1 Eylül 2013’de başlayan avcılık  sezonu 15 Nisan 2014 tarihinden  itibariyle  sona ereceğini belirterek, balıkçılara 3/1 Numaralı  Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2012/65 nolu tebliği hükümlerine uyduklarından dolayı teşekkür etti. Buna göre;
— Tüm denizlerde 15 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı, trol avcılığına açık tüm karasularımızda ise 15 Nisan – 15 Eylül tarihleri arasında trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır. Ancak, 12 kulaç derinliğe kadar olan fanyalı ve fanyasız, alttan büzülmeyen, mapa ve tel bulunmayan, alamana (Voli ) ağları ile dönem boyu avcılık yapılması serbesttir.
— Karasularımızda 1 Mayıs – 31 Ağustos tarihleri arasında algarna ile deniz salyangozu avcılığı yasaktır. Dalma, sepet ve her türlü tuzak yöntemleri ile deniz salyangozu avcılığı dönem boyunca serbesttir. 

Devamını oku...

 

Enstitümüz ve Bölgemizdeki İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen Balık Yetiştiriciliğinde teknoloji Kullanımı ve Alabalık İşletmelerinde Mikrobiyal Etkenlerin Araştırılması Projeleri kapsamında; 01 Nisan Salı Günü Trabzon İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı Salonunda, Alabalık Yetiştiricilerine yönelik bir eğitim toplantısı düzenlenmiştir.Toplantıda bir açılış konuşması yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri TOPBAŞ ;Su ürünleri sektörünün Trabzon İli için önemli bir sektör olduğunu belirterek,Enstitü ile ortaklaşa yürütülen proje sonuçlarından ve üreticilerin bu projelere olan ilgisinden memnun olduklarını ifade etti.Daha sonra söz alan Enstitü Müdürü Doç. Dr. İlhan AYDIN Enstitü olarak İl Müdürlüklerimizle birlikte Üreticilerimizin ihtiyaçlarına yönelik yeni projeler uygulayacaklarını ayrıca Ülke düzeyinde Gen Bankası ve Biyoteknoloji Merkezi,Karadeniz Alabalığı Ülkesel Kuluçkahanesi projeleri olduğunu,uluslarası düzeyde Su Ürünleri Sempozyumu (FABA) düzenleyeceklerini belirtti.36 Katılımcının izlediği eğitim toplantısında;Damızlık Yönetimi,Balık Bayıltıcıları ve Bayıltma Yöntemleri,Balık Markalama ve Numune Gönderme konularında konu uzmanlarınca sunumlar yapıldı.Daha sonra ziyaret edilen bir Alabalık Tesisinde anlatılan konuların demonstrasyonu yapıldı.Uygulamalı olarak yapılan eğitimlerden üreticilerin olumlu etkilendikleri tespit edildi.2 Nisan Çarşamba günü aynı su kaynağı üzerinde farklı balık işletmeleri gezilerek hastalık belirtisi olan işletmelerde alınması gereken tedbirler uygulamalı olarak gösterildi.

 

Devamını oku...

 

altaltİlimiz önder ve girişimci kadın çiftçilerinden aynı zamanda “Çarpıcı Mutfak” adlı yöresel ürün değerlendirme işyeri sahibi Güzin DEMİRCİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan değerlendirmelerle yılın model girişimci kadını seçildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı’ kapsamında “Türkiye’de Sosyal İçerme ve İstihdam konulu konferans 11 Mart 2014 Salı günü Ankara Hilton Otelde düzenledi.
Konferansa ilimizi temsilen model girişimci olarak davet edilen Güzin DEMİRCİ yaptığı konuşmada; yöresel tarım ürünlerini işleyerek ve pazarlayarak küçük aile işletmeciliği şeklinde ticaret hayatına Trabzon Tarım İl Müdürlüğü çalışanlarının da eğitim ve teknik katkılarıyla girişimciliğe başladığını ifade etti. Özellikle sebze üretiminde talep fazlası ürünleri değerlendirmek için yaptığı konserve, turşu ve kahvaltılıkları önce komşularına dağıtarak, daha sonra da sebzelerin üretiminden pazarlamasına ve gıda muhafaza yöntemleriyle değerlendirilmesine başladığını söyledi.

Devamını oku...

 

alt altTRABZON  Trabzon Kanuni Anadolu Lisesinde, okul idarecileri ve öğrencilere “Ekmek israfını Önleme Kampanyası” hakkında bilgilendirme ve yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Trabzon Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle, Trabzon Şube Müdürlüğü ve Kanuni Anadolu Lisesinin işbirliğiyle “Ekmek İsrafını Önlenmesine ilişkin, Afiş Yarışması” düzenlenmiştir. Okulun konferans salonunda yapılan afiş yarışması törenine, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş, TMO Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer, Şube Müdür Yardımcısı Asuman Kotan,  TKDK İl Koordinatör Vekili Şeref Kabaoğlu, Okul Müdürü Adnan Çakıroğlu, Müdür Yardımcısı Mustafa Çevik, Resim öğretmeni Ali Şentürk, Kanuni Anadolu Lisesi öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasından sonra, açılış konuşmasını yapan TMO Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer; kampanya hakkında bilgiler vererek, ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarında israfın önlenmesi, toplumsal duyarlılık oluşturulması, bayat ekmeğin değerlendirilmesi konusunda bilgiler vererek, kampanyanın, ülkemiz genelinde sahiplenildiğini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş konuşmasında; Kampanyanın ilimiz genelinde yürütülmesi ve tanıtımında özellikle TMO Trabzon Şube Müdürlüğünün takdire şayan gayretlerinin olduğunu, kurumum ve şahsım adına TMO Genel Müdürlüğü ile Trabzon Şube Müdürlüğünün çalışanlarını, gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini ve destek vereceklerini belirtti.

Devamını oku...

 

 Trabzon İl Gıda Tarım ve İl Müdürü Sabri TOPBAŞ yaptığı açıklamada ;           

  İlimizde   58.194  fındık üreticisine  96.290.825,12 tl destek ödemelerinin 13.03.2014 Perşembe günü başlayacağını ve aşağıdaki takvime göre ödemelerin yapılacağının bildirerek; ilimiz çiftçilerine hayırlı olması temennilerinde bulunmuştur .       
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

ÖDEME TAKVİMİ


TCKN/VKN SON HANESİ

ÖDEME TARİHLERİ

0-9

13.03.2014  - Perşembe

1-8

14.03.2014  - Cuma

2-7

15.03.2014  - Cumartesi

3-6

15.03.2014  - Cumartesi

4-5

18.03.2014  - Salı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

         alt Mera Islahı ve Amenajman Projesi kapsamında Tonya İlçesi Melikşah köyü meraları 15.01.2012 tarihinde ıslah projesine alınmış olup, 15.12.2016 tarihine kadar da devam edecektir. Islah projesi kapsamında Karadeniz Bölgesinde ilk kez uygulanan mera özelliğini kaybetmiş çalılık, fundalık ve ağaçlarla kaplı alanlar ağır makine ile sökülüp, hayvancılık için önemli ot kalitesi yüksek tohumlama yapılarak yapay mera tesisi oluşturulması planlanmıştır.

          Islah projesi uygulanan Tonya İlçesi Melikşah köyü meralarına 09.04.2014 tarihinde İl Mera Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Abdurrahman KOÇOĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri TOPBAŞ, İl Müdür Yardımcısı Mustafa MAZLUM, İl Müdür Yardımcısı Osman Nuri BAKİ, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Edip BİRŞEN ve Mera Birim sorumlusu Tamer KAZAZ ile birlikte gidilerek, köy muhtarı ve çiftçiler eşliğinde proje sahasında incelemeler yapıldı.
             

Devamını oku...

 

altaltTrabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Atasu Baraj Havzası’nda Organik Tarımsal Üretim Projesi faaliyetleri 2014 yılında da devam etmektedir. 2010-2012 yılları arasında tamamlanan “Atasu Baraj Havzası Organik Tarım Eğitimi ve Yayımı Projesi” devamı niteliğinde olan ve 2012 yılında başlatılan “Atasu Baraj Havzası Organik Fındık ve Maviyemiş Yetiştiriciliği Projesi” faaliyetleri İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.
Atasu Baraj Havzasında yaşayan ve ticari olarak  fındık ve maviyemiş üretimi yapan 102 üretici ile 2013 yılı Temmuz ayı içinde ikinci kez yapılan Organik Tarım sözleşmesi ile yaklaşık 1.500 da alan organik tarımsal üretim kapsamına alınmıştı. “SS Galyan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” tüzel kişiliğinde projeye dâhil edilen havza üreticilerinin organik tarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla, İl Müdürlüğümüz genel bütçesinden temin edilen 56 ton organik gübre proje kapsamındaki fındık ve maviyemiş alanlarında kullanılmak üzere proje üreticilerine dağıtımı gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı Abdurrahman KOÇOĞLU ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri TOPBAŞ’ın katılımıyla gerçekleşen gübre dağıtımı  organizasyonunda,  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Edip BİRŞEN ve proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Suzan KOL  projenin amacı ve uygulama aşamaları hakkında bilgiler verdiler.  Projenin; Atasu Barajını besleyen su kaynaklarının ve dolayısıyla barajda biriken suyun tarımsal üretimden kaynaklanan kirliliğinin önlenmesi, içme suyu olarak kullanılan baraj suyunun kimyasal gübre, kimyasal tarım ilacı gibi zararlı atıklarıyla kirlenmesini önlemek olduğu belirtildi. En kısa zamanda havzanın tamamına yaygınlaştırılması planlanan projenin fındık ve maviyemişin yanı sıra diğer ürün çeşitliliğinin de arttırılacağı ifade edildi.

Devamını oku...

 

altalt2014 yılı Bitki Sağlığı Programı ve 2013 yılı değerlendirmesinin ele alındığı toplantı 12 Mart 2014 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılmıştır.
            Toplantıya İl Müdürü Sabri TOPBAŞ , Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Edip BİRŞEN, İl ve İlçe Müdürlüklerinde Bitki Sağlığı konularında görevli teknik elemanlar katılmıştır.
            İl Müdürü Sabri TOPBAŞ, İnsan sağlığının korunmasında ve vatandaşların güvenilir gıda tüketmesinin sağlanmasında üzerimize düşen sorumlulukları çok iyi bilmeliyiz, Bunun için İl Müdürlüğümüz ile 18 ilçe müdürlüğümüz koordineli bir şekilde çalışmalı, bitki sağlığı ve karantina  talimatlarının uygulanmasında birliktelik sağlanmalı dedi. 
            Toplantıda, 2013 yılı Bitki Sağlığı ve Karantina çalışmaları ile ilgili İzmir’de yapılan Bitki sağlığı ve Karantina toplantısında görüşülen konular ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verilmiştir.
            

Devamını oku...

 

alt

alt İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE MAÇKA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN İŞBİRLİĞİ İLE MAÇKA İLÇESİ ÇAYIRLAR KÖYÜNDE YAPILAN EĞİTİMLER İLGİ GÖRDÜ.
Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün kırsala yönelik Tarımsal eğitim çalışmaları yoğun katılımla devam ediyor. Bu Kapsamda Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Maçka İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğünün işbirliğinde Çayırlar Köyünde ARICILIK kursu açıldı. 25 kursiyerin katıldığı arıcılık kursu devam ederken bir yandan da kadınlara yönelik 2 günlük uygulamalı beyaz peynir yapımı semineri düzenlendi. Düzenlenen uygulamalı seminere 15 kadın çiftçi katıldı. Çayırlar Köyünde yapılan çalışmaları Maçka İlçe Müdürü Mustafa GÜNAYDIN yerinde izledi ve bu tür çalışmaların tüm Maçka ilçesinde devam edeceğini ifade etti.

Arıcılık Kursuna Katılan Kursiyerlere Teknik Arıcılık arı ürünleri üretimi, tüketimi ve muhafazası  konuları başta olmak üzere, arıların tarımsal üretimdeki katkıları konularında bilgiler veriliyor.
 İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca uygulamalı peynir yapımı seminerine katılan çiftçilerimize özellikle kırsal alanda yaşayan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerimizin elde ettikleri sütleri ekonomik bir şekilde değerlendirebilmeleri için beyaz peynir ve ayrıca mevsimine göre pekmez yapımı gibi  uygulamalı eğitimler başarılı sonuçlar veriyor. 15 kadın çiftçinin katılımı  ile hijenik ve teknik şartlara uygun beyaz peynir uygulamalı olarak gösterildi.

Devamını oku...

 

Ağustos 2012 den beri yapımı devam eden Vakfıkebir ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü hizmet binası faaliyete geçmiş olup 10.03.2014 tarihinde  ilçe müdürlüğünü  Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Müdürümüz Sabri Topbaş ziyarette bulunmuşlardır

 

Devamını oku...

 
DUYURULAR
İL PROJE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU -

İL PROJE DEĞERLENDİRME KOMİSYON ÜYELERİ



TEŞVİK ÜRETİMİ ASKI LİSTESİ -

2013 MALİ YILI ÜRETİMİ TEŞVİK PRİMİ ASKI LİSTESİ



DESTEKLEME -

27.02.2014 tarih ve 28926 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2014/5 sayılı Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği Tebliği uyarınca 2013 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine(CKS) kaydını yaptırdığı halde mazot, gübre ve toprak analiz desteklemesine başvuruda bulunmayan çiftçilerimizin mazot, gübre ve toprak analiz destekleme başvuruları 21.03.2014 tarihine kadar uzatılmıştır. İlgili Tebliğ uyarınca; 2013 yılında CKS’ye Kayıtlı olmak şartıyla ilgili yılın Toprak Analiz Rapor Desteklemesi ve İdari hatadan kaynaklanan veri girişi düzeltilebilecektir. Çiftçilerimize önemle duyurulur



İŞLETME KAYIT BELGESİ -

17.12.2011 tarihinden önce Bakanlığımızdan Üretim izni veya Gıda SiciliBelgesi almış olan İşletmelerimizin belgelerinin geçerlilik süresi 31.12.2014tarihine kadar uzatılmıştır. İşletmelerimizin eski yönetmeliklerden gelen haklarını kaybetmemeleri için 31.12.2014 tarihine kadar İşletme Kayıt Belgesi Başvuru Beyannamesini doldurarak, eski belgelerini geri iade etmeleri ve söz konusu İşletme Kayıt Belgelerini almaları gerekmektedir.Ayrıca 27.11.2011 tarihinden önce Bakanlığımızdan herhangi bir belge almamış ancak İlgili Belediyeler ve Özel İdare Müdürlüklerinden Ruhsat almış olan işletmeler herhangi bir yasal yaptırıma düşmemeleri için 31.12.2014 tarihine kadar Bakanlığımıza müracaat etmeleri ve İşletme Kayıt Belgelerini almaları gerekmektedir.

İŞLETME KAYIT BELGESİ



SINAV -

TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK SINAVI 01 HAZİRAN 2014 TARİHİNDE ANKARADA YAPILACAKTIR...



YAYINLARIMIZ

hizmet_index

yayinlar

dkpkadin_index

calistay_index

kkydplogo

calismak

calistay_index1

BİZDEN HABERLER

VEFAT


İl Müdürlüğümüz Çalışanlarından Vecihi ALTINKAYNAK'ın annesi vefat etmiştir.Cenazesi 11.04.2014 tarihinde Yomra Özdil beldesinde öğle namazına müteakiben defnedilecektir.Merhume rahmet arkadaşımıza başsağlığı dileriz...